top of page

17 April

De pupjes zijn vandaag 2 dagen oud (een paar andere 1 want die zijn zaterdag geboren)

Heavynne doet het super en is zo blij met haar pups. De pups drinken gretig en je ziet ze nu al in gewicht toenemen. Ondanks dat het erg zwaar was voor Heavynne (ook voor ons) was ze meteen een supermama. Ze is zo enorm trots. En wij ook op haar, onze lieve Kruimel.

_________________________________________

19 april

De puppy's doen het super. Mama Heavynne is zo verliefd op haar baby's, ze is niet bij ze weg te krijgen. Hooguit voor haar behoefte en dan snel weer terug. 

 

______________________________________

21 april

Morgen zijn onze kleine kruimels alweer een weekje oud. Wat gaat het snel en wat groeien ze goed. En wat hou ik van hun mama die zo zorgzaam en lief voor ze is. Binnenkort zal ik hun (kennel) namen bekend maken.

_____________________________________________

22 april

Vandaag zijn de pupjes precies een week oud. En wat zijn ze al gegroeid. De Raad van Beheer heeft hun namen goedgekeurt dus tijd om ze bekend te maken. De namen zijn nog niet gekoppeld aan een pupje. Dit moet wel gebeuren als de chipper komt dus we hebben nog even tijd om te kijken bij wie welke naam het beste past. Natuurlijk zijn de puppymensen straks vrij om hun pupje zelf een naam te geven.

De dames krijgen de naam Coeurs Célestes Moon, Magali, Myrla, Mignonne.

De heren Coeurs Célestes Mirza Kysha, Matisse, Marquin.

 

______________________________________________

23 april

Gaat heel goed met de pupjes. Ze zijn echt heel sterk. Sommige proberen al op hun pootjes te staan. Je krijgt dan natuurlijk de leukste taferelen. Beloofd wat als dat straks echt kan lopen.....

Teef rood

Reu groen

Reu donkerblauw

Reu lichtblauw

Teef rose

Teef paars

Teef geel

______________________________________________

25 april

Wat worden ze leuk. Ze proberen al te stappen, soms hoor je een grommetje of een klein blafje. Worden echte minibriardjes nu. Nog eventjes en de oogjes gaan open. Urenlang kun je er naar kijken en dat doen we ook....genieten!

______________________________________________

28 april

Morgen zijn de pups al weer 2 weekjes oud. Hun oogjes zijn al open en het hobbelen door de kist gaat steeds beter. Nog even en de eerste puppymensen kunnen ze komen bewonderen. Skylar wordt steeds nieuwsgieriger want er komt steeds meer geluid uit die kist. Ze heeft door de puppyren al een beetje kennis mogen maken. Als je dan haar hoofdje ziet. Heel voorzichtig snuffelt ze. Ze is ook zo geduldig en lief.

______________________________________________

30 april

Wat gaat die ontwikkeling snel. De hele dag kan ik naar ze kijken. Gisteren is de fokker van de reu op visite geweest en ze was ook erg blij met wat ze zag. Nog even en de eerste  puppymensen kunnen ze ook bezoeken en zien hoe bijzonder ze zijn.

 

_______________________________________________

3 mei

Het stappen gaat steeds beter en ze weten ook al goed de weg te vinden naar de pads om hun behoefte te doen.

Zo knap dat instinct. Voorzichtig gaan ze ook al met elkaar spelen, hoor je een blafje en een grommetje.

Steeds leuker worden ze. 

 

_________________________________________________

5 mei

Morgen zijn de pups 3 weken. Wat gaat het toch snel. Net als hun ontwikkeling. Vanaf morgen mogen ze dan ook visite gaan ontvangen. Wat zullen ze dat leuk vinden al die aandacht.

________________________________________________

8 mei

Waren een paar drukke maar wel erg leuke dagen. Met erg leuke mensen en vrienden. De pups en Heavynne en Skylar vinden het wel leuk al die aandacht en snoepjes natuurlijk. Cynthia de fokster van Heavynne is ook op visite geweest en wat  was ze blij met wat ze zag. Niet alleen de pups die zo mooi en lief zijn maar ook hoe geweldig Heavynne het doet. Skylar gaat de pups steeds leuker vinden en kan niet wachten tot ze met ze kan knuffelen en spelen. Maar ze moet nog ff geduld hebben tot ze wat groter en sterker zijn. Tot nu toe alleen maar kijken en snuffelen en soms snel een likje.

______________________________________________

10 mei

Spelen is leuk en een nieuwe leerfase is aangebroken. We hebben hun nageltjes voor de eerste keer geknipt ook om mams een beetje te sparen. We zullen dit vaker gaan doen zodat ze dit gaan ervaren als normaal.

De tandjes zijn ook al te voelen. Heavynne zorgt nog steeds super en we vinden dan ook niks in de kist, behalve dan de plasjes die ze dan ook meestal op de pads doen.

Langzaam mogen ze nu ook al wennen aan vlees. Dat is nu nog het toetje en lekker vinden ze het zeker.

De voorkeur gaat natuurlijk nog steeds uit naar mamamelk en dat kan want dat is er in overvloed.

 

 

_____________________________________________

12 mei

Gisteren was mama Heavynne jarig. 4 jaar is ze geworden. 

Ook hebben we weer wat puppymensen op visite gehad. Wat is het toch leuk om je enthousiastme te delen met mensen die jouw pups ook zo leuk vinden. Nog fijner is als je dan een bevestiging krijgt dat de pups een mooie toekomst tegemoet gaan straks bij hun nieuwe baasjes. Maar gelukkig mogen ze nog wat weekjes hier blijven en gaan we nog niet aan afscheid nemen denken.

Toen mama Heavynne nog een

pupje (kruimeltje) was. 

______________________________________________

15 mei

De afgelopen dagen zijn erg druk geweest. Veel visite en de pups hebben er wat meer ruimte  bijgekregen.

Afgelopen vrijdag waren ze 4 weken. Wat gaat het toch snel. Ook de ontwikkeling staat niet stil en al spelenderwijs ontdekken ze steeds meer....hun tandjes zijn aan het doorkomen en hun vachtjes worden steeds langer. Mama Heavynne zorgt nog steeds goed voor ze en ruimt nog steeds alles op. Wat ben ik toch trots op haar. Skylar kan niet wachten tot ze met de pups mag spelen. Ze vindt ze zo leuk en andersoms geloof ik ook.....

______________________________________________

20 mei

Vandaag zijn de pupjes 5 weken. Het is alsof het nooit anders is geweest. Ze herkennen je zo goed. Als ik 's-ochtends beneden kom word ik dan ook meteen heel enthousiast begroet. Fijn dat ze al een dag en nachtritme hebben. Heavynne kan gewoon bij haar pups als ze behoefte heeft, maar zodra ik het licht uitdoe als ik naar bed ga is het stil in de kist. Ze eten nu ook al meer vlees, ze weten dan ook meteen wanneer dat eraan komt. Heerlijk vinden ze het. Ze krijgen nu ook steeds meer en verschillende prikkels (voor hun speeltjes, want alles is leuk), neem ze regelmatig en ook individueel mee naar buiten. Nog niet verder dan de tuin. Over een tijdje mogen ze wat verder en gaan we de straat op en laten we ze kennis maken met weer nieuwe dingen. Vanaf morgen krijgen ze dan ook een verblijf buiten, met weer nieuwe speelatributen. 

Ook hebben ze natuurlijk  weer een boel visite gehad. En aandacht is toch wel heel leuk. Papa Fabreeze is ook zijn kindjes komen bewonderen en dan zie ik weer wat een heerlijk lief manneke het is. Heavynne vond het ook weer leuk haar verloofde te zien. Skylar was wat onder de indruk van die hele grote grijze beer.

__________________________________________________________________________________

26 mei

Morgen worden de puppy's al weer 6 weken. Wat gaat het snel, veel te snel.... Ook hun ontwikeling staat niet stil. Ze worden steeds wijzer en begrijpen steeds beter de hondentaal. Mama Heavynne heeft er dan ook haar pootjes aan vol. Gelukkig wil Skylar ook wel eens een pootje toesteken. Zo knap want ze is zelf nog zo jong.

Morgen komt de chipper en worden de namen aan de hondjes gekoppeld. Dan zijn het geen kleurtjes meer, maar hondjes met een naam. Hun roepnamen zullen voor velen wel anders worden want dat is de keus van de toekomstige baasjes. Ook wordt er DNA afgenomen zodat ze straks allemaal een eigen DNA-profiel hebben.

Buiten spelen is ook erg leuk. Vanaf volgende week gaan ze dan ook verder mee de  straat op en gaan ze voor het eerst wat verder in de auto mee. Mogen ze kennis gaan maken met weer nieuwe prikkels en leuke dingen ervaren.

__________________________________________________________________________________

30 juni

Weer een druk weekend achter de rug. Maar de pups doet dat niks, die vinden het super al die aandacht.

Vrijdag is de chipper geweest en is er DNA afgenomen door een aardige meneer van de Raad van Beheer.

Ze waren allemaal erg flink en hebben geen kik gegeven. Daarbij kwam ook nog eens onze lieve dierenarts langs die ze voor zijn vakantie nog ff  thuis wilde enten en hij vond ze er allemaal super uitzien. Kerngezond en mooie hondjes. 

Ook kregen we het mooie nieuws dat papa Fabreeze

beste (zwarte) reu Exc. CAC in de open klasse had op de

clubshow in België. 

Doordat de pups nu gechipt zijn, zijn het geen kleurtjes meer

maar naampjes. Natuurlijk krijgen ze straks van hun echte

baasje hun eigen roepnaam.

Rood: Coeurs Célestes Moon, Groen: Coeurs Célestes Mirza Kysha, Donkerblauw: Coeurs Célestes Matisse,

Lichtblauw: Coeurs Célestes Marquin, Roze: Coeurs Célestes Magali, Paars: Coeurs Célestes Myrla, 

Geel: Coeurs Célestes Mignonne

_________________________________________________________________________________

4 Juni

En dan zijn ze in ene de 7 weken gepasseerd. Komt het besef dat er volgende week al pups gaan uitvliegen. Dan is het toch wel even slikken. Gelukkig gaan ze niet allemaal tegelijk en blijven er een paar wat langer. In de tussentijd is er enorm veel ondernomen en dan zie je wat een superkaraktertjes het zijn. Ze zijn dan ook nergens van onder de indruk en is er iets vreemd dan is er heel snel herstel. Natuurlijk zoeken ze wel eens steun maar dat mag, die grote wereld heeft wel heel veel rare dingen hoor. Autorijden is vanaf de eerste keer geen probleem en het lijkt echt of ze het leuk gaan vinden, logisch want er volgt altijd iets leuks. Ze hebben inmiddels ook allemaal hun karaktertest gehad en dan is het toch fijn dat er bevestigd wordt wat jezelf al opgemerkt had. We gaan nog een weekje van allemaal genieten en alvast de spulletjes klaarmaken voor de eerste die het nest mogen gaan verlaten. Zal niet makkelijk zijn maar ik weet dat ze een warm mandje gaan krijgen en dat ze zeer welkom zijn. Sommige zijn er ook echt aan toe om op eigen pootjes te gaan staan en meer te gaan ontdekken. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9 juni

 En dan in ene komt het besef dat ze morgen al 8 weken oud zijn en dat er al een aantal pups gaan uitvliegen.

 De pups zijn er echt helemaal klaar voor maar voor mij is het toch wel even slikken. Wat zal ik die kleine

 deugnieten gaan missen. Gelukkig weet ik dat ze allemaal een fijn thuis krijgen en dat ze een super goed leventje gaan krijgen. We hebben de laatste dagen dan nog veel samen ondernomen. Zo leuk ook al die rakkertjes met  elkaar samen te zien rennen en ravotten. Samen met mams kuilen te graven en rollen in het gras.

 Vandaag de spulletjes klaar gemaakt voor de pups die naar hun baasje gaan, vanavond extra knuffelen en  morgen begint het uitzwaaien.......

DSC_3759
DSC_3701
DSC_3920
DSC_3930
DSC_3907
DSC_3855
DSC_3838
DSC_3833
DSC_3763
DSC_3761
DSC_3755
DSC_3746
DSC_3743
DSC_3663
DSC_3638
DSC_3629

_________________________________________________________________________________

12 juni

En dan in ene is het erg rustig in huis. Zelfs de overgebleven pups zijn onder de indruk. Heavynne heeft ze goed uitgeleide gedaan. alle auto's geïnspecteerd en samen met mij de pups uitgezwaaid.

Was wel ff lamgeslagen en verdrietig maar ik weet dat ik mensen heel gelukkig maak en de hondjes zijn er zo aan toe om op eigen pootjes te gaan staan. 

De 3 overgebleven pups gaan (lees moeten) wat langer blijven. Zij gaan de grens passeren dus dan zijn er weer andere regels. We gaan hard aan het werk met deze kanjers. Socialisatie gaat gewoon door, dus nog ff werk aan de winkel, maar wel erg leuk. Matisse reutje donkerblauw dachten we een leuk gezin voor gevonden te hebben. Helaas hebben deze mensen besloten dat ze het niet aankunnen een pup in huis,  hij blijft dus ook nog eventjes bij ons tot we een geschikt baasje gevonden hebben. Vanaf morgen gaat dan ook de werpkist eruit. Puppyren (als slaapplaats) in de keuken en gaan ze meedraaien in de roedel. Vanaf 20 juni op puppycursus en natuurlijk gewoon nog heel veel leuke dingen ondernemen.

De pups die al bij hun nieuwe baasje zijn of nog gaan hebben allemaal hun roepnaam gekregen.

Teefje rood, Moon: "Ziva"

Reutje groen, Mirza Kysha: "Pip"

Reutje donkerblauw, Matisse "Matisse"

Reutje lichtblauw, Marquin: "Chopin"

Teefje rose, Magali: "Rose"

Teefje paars, Myrla: "Myrla"

Teefje geel, Mignonne: "Mezzo"

 

 

Door alle drukte was ik vergeten te vermelden dat alle pups afgelopen dinsdagochtend een eu screening hebben gehad. Met de blije uitslag dat alle pups vrij zijn van Ectopisch Ureter. 

______________________________________________

28 juni

Zo fijn om te vernemen dat de pups die allemaal al een paar weekjes bij hun baasjes zijn het zo goed doen.

Blije fijne baasjes dat hebben ze allemaal verdiend en gelukkig  ook gekregen.

Inmiddels heeft ook Matisse weer een baasje gevonden. Zo blij voor het kereltje. 

Met de overgebleven pups is het momenteel erg druk in huis. We proberen ze alles mee te geven wat ze moeten krijgen, voornamelijk een goede socialisatie. Dus vaak mee op pad. In de auto, aan het riempje of in de doggyride. Gelukkig sta ik er hier niet alleen voor en krijg ik erg veel hulp van lieve vrienden. Deze zorgen er dan ook voor dat alle pups ook gewoon deel kunnen nemen aan de puppycursus die we van de week gestart zijn. Eigenlijk kan ik niet meer zeggen dat ik enorm trots ben op onze pupsels.

bottom of page