top of page
NBC Clubmatch

Ruby (Pranesh) en Pomme haalden in de puppyklas bij de Clubmatch van Nederlandse Briard Verenging een mooie 1e en 2e plaats.....

Trots op deze kanjers die "just for fun" mee deden.

Coeurs Célestes Pranesh _Ruby_
IMG_7064.JPG

Op de jonge hondendag van de Nederlandse briard Club heb we een heerlijk weerzien gehad met alle ukken die het allemaal super doen bij hun lieve baasjes.

Onze Ruby (Coeurs Célestes Pranesh) werdt hierbij Beste Pup (3-6 mnd). Wat  een heerlijke dag ondanks de hitte en supertrots.

Ruby 1e jhd.jpg
DSC_2124.JPG

_________________________________________________________________________________

DSC_2105.JPG
DSC_2099.JPG

Door persoonlijke omstandige was Soof (Pranesh) bij ons terug gekomen. Ze paste zich meteen weer aan hier in de roedel en heeft heerlijk kunnen spelen met haar zusje Sky. Gelukkig hebben we snel en weloverwogen een super nieuw thuis voor haar gevonden en heet ze nu Ruby.

______________________________________________________________________________

26 april

Het is stil en rustig in huis. Ook Puschkin, Pomme en Soof zijn naar hun nieuwe baasjes. Alle pups maken het goed en doen het super in hun nieuwe thuis. Zo fijn om al die enthousiaste verhalen, foto's en fimpjes te mogen ontvangen. Nu zijn we nog druk met Gazz die zondag gaat en met baby Sky die wat langer moet blijven omdat ze de grens over gaat. Skylar vindt het prima zo en heeft nu alle tijd om met ze te spelen en ze op te voeden, ook voor Heavynne is het te handelen nu met die drukke kroost. Het socialiseren gaat natuurlijk gewoon door. Dus wat vaker mee op pad en wandelen aan de lijn. Ze zijn super nieuwsgierig, leergierig en wat zijn ze wijs. Het gemis van de rest is natuurlijk groot, maar fijn dat ze het zo naar hun zin hebben en het super doen bij hun baasjes. Ze waren er ook zo aan toe. Skylar is weer helemaal de oude. Speelt en rent weer als vanouds tot groot genoegen van Heavynne. Ze hangt weer regelmatig het boefje uit. Het enige wat geleden heeft is haar vacht. Ze heeft zoveel gegeven aan de pups dat ze bijna geen vacht meer over heeft. Maar ook dat gaat weer herstellen en is het minst belangrijk. Nu nog even genieten van de twee doerakken hier in huis die heerlijk meedraaien met de meiden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

________________________________________________________________________________

9 april

Eerst bezoekje aan de dierenarts is gebracht, wat waren ze stoer en flink maar het mooiste is dat ze allemaal super gezond verklaard zijn. Heavynne is helemaal happy want ze mag eindelijk bij de pups en met ze spelen en of de pups dit leuk vinden. Staat nog veel op het programma maar we doen alles met stapjes Skylar is sinds 4 dagen gestopt met haar pups te voeden, ze maakt heel netjes duidelijk dat er niet gelurkt meer mag worden. Het belangrijkste nu is opvoeden en spelen.

DSC_0833
DSC_0876
DSC_0814
DSC_0800
DSC_0799
DSC_0796
DSC_0792
DSC_0791
DSC_0786
DSC_0726
DSC_0718
DSC_0707
DSC_0655
DSC_0639
DSC_0634
DSC_0632
DSC_0628
DSC_0622
DSC_0603
DSC_0593
DSC_0586
DSC_0584
DSC_0572
DSC_0571
DSC_0563
DSC_0557
DSC_0548
DSC_0554
DSC_0545

_________________________________________________________________________________

13 april

Pups zijn inmiddels de 7 weken gepasseerd. We hebben weer veel ondernomen en van alles genieten ze met volle teugen. Na een geslaagde karaktertest zijn we met ze naar de hondenschool geweest waar ze samen met Heavynne en mama heerlijk gepeeld hebben op het veld. Afgelopen vrijdag kwam papa Vinur op bezoek. Wat een feest was dat, met mama en papa erop uit en spelen in het  bos en op de wei.

Heavynne geniet nu ook weer met volle teugen nu ze ook met de pups mag spelen en natuurlijk dat haar grote vriendin Skylar weer wil spelen is helemaal het einde. De puppypakketten zijn klaar gemaakt, de puppygidsen, paspoortjes etc. liggen allemaal klaar. Leuk om te doen maar toch met een wee gevoel dat de eerste over een week al uit gaan vliegen. Ze zijn er echt wel aan toe en de nieuwe baasjes wachten vol ongeduld. We gaan aankomende week nog goed benutten en er moeten nog wat onderzoekjes gedaan worden dus gezellig mee op pad met de auto. Aan de lijn alleen mee naar buiten is nog wel wat spannend maar ook wel erg leuk en ze stappen dan ook  gewoon mee en nemen alles goed in zich op. Dat deze week  nog maar lang mag duren...….

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________

15 april

Vanmorgen was het erg vroeg opstaan. Normaal wordt ik wakker van de pups maar deze keer waren ze verbaasd dat zo vroeg het licht aanging. Eten, behoefte gedaan en daarna met z'n allen de auto in voor een iets langere autorit dan anders. Duurde ff voordat iedereen stil was want mama was niet mee en er zijn nu eenmaal een paar volhouders. Eenmaal aangekomen bij de dierenkliniek van de EU arts allemaal in de fietskar om zo te gaan wachten tot ze aan de beurt waren. Al snel mochten ze lekker verkennen in de spreek-echokamer en binnen no-time hadden ze de boel weer op stelten staan. Een voor een hebben ze de eu echo goed doorstaan en zijn we super trots dat alle 7 de pups vrij zijn bevonden van ectopisch ureter. Weer een opluchting en een bevestiging dat deze papa-mama combi een super keuze was.

_______________________________________________________________________________

5 april

Gisteren waren de ukken 6 weken en is de chipper geweest. Geen kleurtjes meer maar naampjes nu;

Coeurs Célestes Purdey (paars), Pheadra "Puschkin"(geel), Perla "Sky"(roze), Pranesh "Soof" (rood), 

Pelle (blauw), Patrol Gazz (groen) en Pomme (oranje). (als je met je muis over de foto gaat zie je de naam)

Ook hebben we weer veel visite mogen ontvangen en al die aandacht vinden ze super leuk. Gelukkig is het weer ons ook wat goedgezind en kunnen ze elke dag nog lekker buiten ravotten. Nog veel te leren en te ondernemen, we gaan de komende 2 weken dan ook goed benutten.

 

 

 

 

 

 

 

 

________________________________________________________________________________

19 april

Gisteren zijn de pups 8 weken geworden. Al hele hondjes en al een boel ervaren maar klaar om op eigen pootjes te gaan staan en de wijde wereld in te gaan. Vanochtend mochten ze eerst nog met mij mee naar de oogarts voor het ECVO onderzoek. Raar zo'n onderzoek bij briardpups met zo weinig tot geen erfelijke afwijkingen op dat gebied maar sommige denken daar anders over en oordelen nogal snel over bepaalde ouderrdiercombi's. Ben terecht trots dat ik de eerste briardfokker ben die dit onderzoek heb laten doen, met complimenten van Annemarie van de oogkliniek. Alle pups zijn dan ook ECVO vrij! Ff wat traantjes gelaten natuurlijk ook omdat die middag de eerste twee pups het nest zouden verlaten. Pelle en Purdey zijn vanmiddag vertrokken naar hun nieuwe gouden mandje. Was ff slikken maar wetende dat ze een super huis gaan krijgen verzacht een boel.

DSC_0909
DSC_0928
DSC_0951
DSC_0956
DSC_0972
DSC_1007
DSC_1024
DSC_1025
DSC_1041
DSC_1014

________________________________________________________________________________

2 april

Druk, druk, druk..... maar wat genieten we en de toekomstige baasjes die allemaal op visite komen van de ukken.

Ze doen het super. Buiten spelen, met mams naar het bos, wat een puppyplezier.

Als echte briards kijken ze eerst het katje uit de boom maar eenmaal door en los kan het plezier beginnen om vervolgens daarna heerlijk te dromen en diep in slaap te vallen met hun buikjes rond en dik.

DSC_0002
DSC_0012
DSC_0015
DSC_0023
DSC_0039
DSC_0101
DSC_0106
DSC_0132
DSC_0145
DSC_0157
DSC_0183
DSC_0188
DSC_9955
DSC_9948
DSC_9944
DSC_9919
DSC_9910
DSC_9898

______________________________________________________________________________

28 maart

Vandaag zijn de Limited Sky's ( combi van paps en mams) precies 5 weken. Ze zijn zo vreselijk leuk maar ook echte boefjes. De ontwikkeling gaat super en de karaktertjes zijn al goed te zien.  Stuk voor stuk zijn het lieve knuffels die graag bij je komen liggen. Natuurlijk hebben ze ook hun streken …..

Volgende week komt de chipper en worden de namen aan de pups gekoppeld. Geen kleurtjes dan meer maar een echte naam. Nu we weten wanneer de chipper komt hebben we ook de afspraken kunnen plannen bij de dierenarts, eu screening en oogarts. Drukke tijden maar ook erg leuke  ondernemingen staan in planning.

____________________________________________________________________

25 maart

Echte hondjes met ware karaktertjes zijn het al. Hoe ze met en van elkaar leren is prachtig om te zien. De ontwikkeling gaat dan zo hard. Zo is het van de ene week hobbelen naar de andere week rennen. Hun spel wordt ook steeds fanatieker. Ook hun gewicht gaat goed en ze zijn al bijna allemaal boven de 3 kg. Vlees eten is dan ook wel erg lekker en ze weten precies wanneer dat klaar gezet wordt. Natuurlijk wordt er nog gedronken bij mama maar langzaam wordt dit minder wat ook fijner is voor mams. De tandjes zijn al ware speldjes. We zijn enorm druk met visite en natuurlijk geven de pups nu ook meer werk, maar dit alles doen we met zoveel liefde en plezier. Ze zijn weer even mee de tuin in geweest op de arm. We hopen zo dat het weer wat beter wordt zodat ze ook eens een uurtje buiten kunnen spelen. Voor nu groeien, slapen, eten, drinken, spelen...

Mama Skylar  haar eetlust is nog steeds enorm, bedelen doet ze niet meer ze pakt het gewoon. Haar wandelingen worden weer langer en ze geniet ook steeds meer, speelt weer met Heavynne tot groot genoegen van haar grote vriendin.  Nog even en dan kunnen we weer een boel gaan plannen. Het eu onderzoek, oogonderzoek, karaktertest, maar eerst wachten tot de chipper komt. Natuurlijk komen ook leuke ritjes met de auto om mee te gaan naar het bos en andere avonturen. Leren wandelen aan het riempje en op onderzoek uit inde buurt. Mee in de doggyride…. genoeg om de weken nog mee te vullen.

DSC_9809
DSC_9801
DSC_9798
DSC_9788
DSC_9786
DSC_9774
DSC_9759
DSC_9751

_______________________________________________________________________________

21 maart

Pups zijn vandaag 4 weken. Het zijn al echte hondjes nu. Kan uren naar ze kijken, hoe ze spelen, ontdekken en slapen. Heavynne gaat heel soms eens kijken wat er allemaal rond hobbelt en gelukkig gaat Skylar het oké vinden dat haar grote vriendin dichter bij haar pups komt. Vanochtend zijn ze allemaal even mee naar buiten geweest op de arm. In de tuin was genoeg voor nu, andere omgeving, andere luchtjes en de frisse wind zijn voor nu even genoeg nieuwe prikkels. Daarna zijn ze ook allemaal weer in slaap gevallen. Natuurlijk hebben ze weer een boel leuke visite gehad en al die aandacht vinden ze helemaal geweldig. Hun gewicht is al ver boven de 2 kg nu en ze groeien als kool. Hun tandjes worden scherper en komen allemaal goed door. Mama Skylar kan nog heerlijk bij haar pups liggen. Vaak stapt ze ook gewoon even in de ren om orde te scheppen, op te ruimen en al doende lurken de ukken hun buikjes vol met mamamelk.

DSC_9744
DSC_9741
DSC_9736
DSC_9735
DSC_9732
DSC_9715
DSC_9709
DSC_9708
DSC_9707

________________________________________________________________________________

18 maart

We hebben drukke dagen achter de rug. De pups hebben meer ruimte gekregen en we hebben en boel leuke visite gehad. De pups worden geknuffeld en bewonderd en ze vinden het allemaal wel best. Ook Skylar vindt al die aandacht wel leuk. Heavynne mag al steeds meer en dichter bij de pups komen, maar op haar manier houdt ze nog met veel respect afstand. Visite vindt Heavynne ook erg leuk al ontvangt ze ze op haar manier wel heel luidruchtig, maar een koekje in deze doet wonderen....

De pups eten vlees alsof ze nooit anders gedaan hebben al is bij mama drinken nog het lekkerst. Ze laten zich ook al goed horen en het is zo leuk hoe goed dat ze je herkennen. Hun tandjes komen ook al goed door.       Spelen wordt steeds fanatieker en de nieuwe speeltjes ontdekken is ook heel leuk. De extra ruimte die ze gekregen hebben wordt dan ook goed benut. Overdag  liggen en spelen ze graag in de  ren maar 's-nachts kruipen ze nog heerlijk bij elkaar in de kist. De puppy pads hadden ze vrij snel door en als ze wakker worden wandelen ze al heel netjes naar de pads om hun behoefte te doen. Natuurlijk gebeurt er nog wel eens een ongelukje maar ze beginnen het goed te begrijpen. Deze week worden ze al weer 4 weken. Nog veel visite te gaan en nog veel te ontwikkelen en te ontdekken. We doen dit stapsgewijs zodat ze telkens weer nieuwe prikkels krijgen en zich gaan ontwikkelen als stabiele briardjes.

__________________________________________________________________________________________

15 maart

Pupjes waren gisteren precies 3 weken. Wat groeien ze goed, ook in hun ontwikkeling. Ze hebben voor het eerst vlees gegeten en wat vonden ze dat lekker. Langzaam kunnen we dat nu op gaan bouwen zodat mama Skylar steeds minder belast gaat worden. Er gaat natuurlijk niks boven mama  melk en ze hangen dan ook meteen onder mama haar buik als mams de kist in stapt.  Ook hebben ze al visite mogen ontvangen van een paar toekomstige baasjes. Zo leuk om die blije gezichten van mensen te zien en weten dat de pups straks zo welkom zijn. Gelukkig zijn ze nog een aantal weken hier want het is een genot om al dat lief  spul in huis te hebben. Ze moeten nog groter groeien, zich verder ontwikkelen, meer indrukken op doen en wat meer gaan zien van de grote wereld. Dit doen we allemaal in kleine stapjes. Van het weekend zal dan ook hun verblijf groter gemaakt worden. Meer ruimte om te stappen en spelen en om meer indrukken op te gaan doen. De drukke weken komen eraan want de pupjes vragen steeds meer aandacht en zorg en ook gaan ze nu regelmatig visite ontvangen wat natuurlijk erg gezellig is. Heavynne heeft al een paar keer heel nieuwsgierig in de kist gekeken, ze is nog steeds erg respectvol en houdt gepast afstand. Wat zou ze graag mee helpen zorgen.
 

_______________________________________________________________________________

12 maart

19 dagen zijn ze alweer. Steeds sterker worden ze. Stappen en staan gaat steeds beter. We horen kleine blafjes en er wordt voorzichtig gespeeld. Ze ontwikkelingen zich als echte hondjes en gaan steeds meer ontdekken. Skylar krijgt het steeds zwaarder met voeden, de pups vragen veel van haar. Haar eten is hier dan ook op aangepast, maar honger blijft ze houden. Extra vlees, geitenmelk, puppybrokjes, pasta, slagroom....  Haar rust zoekt ze dan ook wel vaker buiten de kist ook  al kan ze heerlijk in slaap vallen al de pups liggen te drinken. Nog even en de pups gaan kennis maken met hun toekomstige baasjes. Heerlijk knuffelen en veel aandacht.