top of page

14 januari

 Afgelopen dagen heeft Skylar weer een date gehad met haar geliefde Odin.

We hopen op een positieve echo over 4 weken. 

DSC_8455
DSC_8396
DSC_8431
DSC_8399
DSC_8454

7 februari

Vanochtend kregen we dan eindelijk de bevestiging dat Skylar drachtig is. We zien erg uit naar weer een mandje vol gezonde lieve pupsels.

echo Skylar febr 22.jpeg
echo Skylar febr 22 1.jpeg

23 februari

Skylar doet het super. Ze is tevreden en blij. Maar o wat een honger heeft ze!

Niks is er meer veilig voor haar. Beetje bij beetje krijgt ze nu wat meer te eten. Ze krijgt al een mooi bol buikje en de tepels zwellen. 

Inmiddels zien de pups er in de baarmoeder nu uit als kleine hondjes. Hun organen zijn ontwikkeld en het geslacht is bepaald. De hartslag is nu goed met een stethoscoop te horen en dat doen we dan ook graag. Skylar vindt het best want ze vindt het heerlijk om op haar buikje gekriebeld te worden.

Skylar febr 22.jpg
Meisjes hei febr 22.jpg
Skylar buikje 22.jpg

7 maart

 Ons meisje krijgt het zwaar. Ze is ook zo enorm dik... vraag me af wat voor moois ze ons weer gaat schenken.  Inmiddels is ze meer dan 6 kg aangekomen en haar buikomvang toegenomen met 10 cm.

Sinds gisteren eet ze ook niet heel haar bak meer leeg. Haar eetlust was tot toen enorm maar er is gewoonweg te weinig plek meer. We verdelen de porties nu gewoon over de dag zodat ze toch voldoende voeding binnenkrijgt, ze zal het heel hard nodig hebben straks als de ukken geboren zijn.

Ook moet ze vaker plassen dan normaal. Ga dan ook 's-nachts nog even met haar naar buiten, wat ze erg prettig vindt want ze moet dan ook erg nodig.

De laatste loodjes nu. De pups zouden vanaf woensdag geboren mogen worden (dag 57) want dan zijn ze levensvatbaar. Ze mogen voor mij een paar dagen langer bij mama blijven maar voor Skylar hoop ik dat  ze snel verlost is van haar zware last. Kunnen we gaan genieten van de ukken.

Alles is er klaar voor. De werpkist staat al een weekje en al de spulletjes zijn weer van zolder gehaald.

16 maart

Na een lange en zware dag mogen we dan eindelijk het blijde nieuws brengen dat Skylar gisteren 10 prachtige gezonde pups op de wereld heeft gezet. Deze bevalling was zwaarder dan de vorige en het heeft ons lieve meisje enorm veel energie gekost om ze ter wereld te brengen. Heb haar al die tijd bijgestaan en geholpen om deze mooie wondertjes ter wereld te brengen. Mams en pups maken het goed. Even wat extra rust pakken en dan genieten. 

De toekomstige baasjes worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

pups Skylar 15-3-22 ,.jpg
pups Skylar 15-3-22.jpg

21 maart

Afgelopen zaterdag sloeg ons vreugde gevoel om in groot verdriet. Skylar voelde zich de dag ervoor al niet lekker en had antibiotica van de dierenarts gekregen. ´s-Nachts wilde ze eruit om te plassen en buiten zakte ze door haar pootjes. Heb haar naar huis gedragen en met spoed zijn we naar de dierenarts gegaan. Daar bleek na infuus en een echo dat haar buik vol vocht zat dus ze had een buikvliesontsteking. Met spoed zijn we naar het dierenziekenhuis in Waalwijk gegaan. Daar is ze geopereerd. Haar buikvlies was helemaal gescheurd en er zaten twee scheurtjes in haar baarmoeder. Ze ligt nu nog steeds kritiek op de intensive care. Vanmiddag een bloedtransfusie gehad omdat ze bloed blijft verliezen. We hopen zo dat ons meisje er weer bovenop en weer ons oude Sky'tje wordt. Haar pups brengen we nu met de fles groot en die groeien goed. Een zware klus maar we doen het met alle liefde. Morgen worden ze een week.

Een paar foto's van de eerste dagen.

25 maart

Wonder boven wonder en wat zijn we blij dat Skylar afgelopen woensadg avond naar huis mocht. Ze ging goed vooruit en omdat bleek dat ze depressief werd in de kliniek  besloten we dat het beter was dat ze thuis aan zou sterken. Wat heeft ze gestreden mijn meisje en wat heeft ze veel ingeleverd maar wat is ze sterk dat ze dit overleeft heeft. Bij thuiskomst was het meteen, de andere meiden negerende, de werpkist in naar haar pups. Zo aandoenlijk en de pups kropen meteen om haar heen. Helaas mag ze niet meer voeden. Zou haar veel te veel energie kosten en die heeft ze echt nodig op weer op krachten te komen. Ook heeft ze een flinke buikwond en medicatie. Ze mag soms bij de pups met een recovery suit zodat de pups geen schade toebrengen. Ze ligt wel de hele dag bij de opening van de werpkist en bij het flessen mag ze ze poetsen. Nu gaan hopen dat ze snel de oude weer is. We kunnen gaan genieten van de pups. Natuurlijk hebben we onze handen meer dan vol aan alle zorg voor Skylar en de pups maar dat doen we met alle liefde. Daarbij hebben we geweldig lieve mensen, familie en vrienden om ons heen die ons hiermee helpen, zonder hun was het niet te doen en nog intensiever dan dat het al is. De pups zijn nu 10 dagen en langzaam gaan hun oogjes open. Ze groeien als kool en zijn erg tevreden. Alle verdere informatie zal ik onder gaan brengen op een aparte pagina PUPS.

DSC_8612
DSC_8618
DSC_8613
DSC_8657
DSC_8655
DSC_8654
DSC_8653
DSC_8649
DSC_8648
DSC_8645
DSC_8643
DSC_8641
DSC_8642
DSC_8639
DSC_8638
DSC_8636
DSC_8635
DSC_8634
DSC_8631
DSC_8632
DSC_8623
DSC_8630
DSC_8613
DSC_8618
bottom of page