top of page

Woensdag 30 september

De laatste week en dagen zijn echt aangebroken. Jee wat ga ik deze doerakken missen. Zo vreselijk lief en sociaal, zo tevreden en nooit moeilijk doen. Heb enorm genoten van onze rakkertjes. Maar ze zijn echt toe aan hun eigen wereldje en leven, op eigen pootjes staan en heel veel ontdekken en genieten van het leven.

Inmiddels heb ik de puppakketjes klaar. Erg leuk om te doen maar ook erg confronterend omdat je weet dat ze zo op eigen pootjes gaan staan. Hun eigen thuis en mandje. Ze zijn vreselijk welkom en de toekomstige baasjes kunnen niet wachten ze voor altijd in hun armen te sluiten. Fijn om te weten dat ze allemaal een goed forever home hebben, dat ze zo welkom en gewild zijn... Ik hoop ze nog vaak te mogen zien en van ze te horen. Blijven toch altijd je ukkepukkepuppen. Als de laatste gaat begint ons leven hier weer als normaal. Weer een normaal huis en meer tijd. Tijd om weer te gaan steken in mama Skylar en Heavynne die nodig hun energie weer kwijt moeten. Genieten weer van onze lange  wandelingen die er nu wat bij in schoten. Genieten van ons kleine meiske Nova die gaat blijven en die mee op pad mag. Weer een opvoedfase, voor mij maar ook voor de meiden die mij daar heel goed in steunen en helpen. Weer op weg naar een nieuw avontuur....

Ga jullie goed lieverds!!! Wat heb ik van jullie genoten.

 

Dinsdag 6 oktober

Gisteren is onze laatste uk uitgevlogen. Het is een dubbel gevoel. Mis ze enorm onze rakkertjes maar tevens is het ook weer fijn om mijn huis en vrijheid terug te hebben. Weer mijn ding te doen met de meiden en natuurlijk nu alle tijd om onze kleine meid Nova op te voeden. Het is zo leuk om te horen hoe ze het allemaal maken, de eerste nacht zijn doorgekomen en hoe goed ze zich aanpassen aan hun nieuwe thuis. Zo blij dat ze allemaal zo welkom zijn en dat ze zoveel mensenbaasjes blij maken. Nu is het genieten van Nova hier in huis die al heerlijk meedraait  en het ook super doet. Genieten van alle foto's en verhalen van de nieuwe baasjes. Hoop ze snel weer terug te zien maar dat komt helemaal goed. Snel als de stambomen binnen zijn de huisbezoeken in plannen en weer uit gaan zien naar onze eerste puppymeeting. Ben zo vreselijk trots op ze. Trots op mama Skylar en papa Odin die voor deze mooie lieve kanjers hebben gezorgd. Trots op mama die best even onder de indruk was toen de eersten gingen, maar nu de draad weer zo goed oppakt en het zo leuk en goed doet met kleine Nova. En ja ook ik heb wat traantjes gelaten... maar het is goed zo. Ze waren er zo aan toe om op eigen pootjes te gaan staan, klaar voor de grote wereld en eigen thuis. Tot snel kanjers!

Woensdag 16 september

5.5 week alweer. Wat gaat het snel, te snel. Morgen komt de chipper en worden alle kennelnamen aan de hondjes gekoppeld, ook wordt er DNA afgenomen. Veel pupvisite hebben ze weer gehad. Ook mensen (sommigen inmiddels goede vrienden) die een pup hebben uit Skylar haar vorige nest. En dan is het natuurlijk altijd super om weer je eigen pups (inmiddels volwassen briekes) terug te zien. De pups vinden al die aandacht geweldig, spelen, knuffelen. We hebben inmiddels weer een paar erg warme dagen gehad. Te warm om met de auto wat te ondernemen, maar dat gaan we heel snel doen, want auto rijden moet leuk zijn. Het weer blijft overigens goed zodat ze elke dag lekker buiten kunnen zijn/spelen. Inmiddels heb ik ook alle roepnamen gekregen van de aanstaande baasjes. Wat leuk allemaal maar die maak ik pas bekend als de chipper is geweest en als de hondjes definitief aan hun toekomstige baasje zijn gekoppeld.

Zaterdag 12 september

Morgen zijn onze ukken alweer 5 weken. De ontwikkeling gaat hard nu. Ze ontdekken steeds meer, maar gaan met gemak alle nieuwe prikkels en indrukken aan. De eerste keer buiten was heel even spannend maar met steun van alle anderen ging dat snel over in een hoop plezier en natuurlijk wat gekibbel onderling. Nu een paar dagen zo buiten geweest te zijn samen en steun aan elkaar wordt het straks tijd om ook eens individueel wat prikkels te krijgen. Alleen wat ondernemen is altijd veel spannender en voor ons nog meer zicht op de karaktertjes. 

Het eten van vlees gaat super en mamamelk wordt steeds meer een toetje wat er nog van harte ingaat. Voor mams wat minder want er is echt geen plaats meer voor acht en met die puppytandjes zijn het echte draakjes die van alles uit de kast halen om maar wat melk te bemachtigen. Skylar is nu dus ook echt begonnen met opvoeden en gaat duidelijk aangeven wat wel en niet kan/mag. Natuurlijk hebben we weer een boel visite mogen ontvangen wat de ukken niet erg vinden, aandacht is super en heel leuk. Langzaamaan gaan we weer meer ondernemingen plannen. Wat meer buitenhuis en weer wat meer alledaagse dingen wat voor de ukken natuurlijk allemaal nieuw is. De fietskar kan uit de  schuur zodat ze mee op pad kunnen om meer te gaan ontdekken en zien. Natuurlijk ook mee met de auto want ook dat moet een positieve ervaring worden. Nog een boel in de planning maar we doen het stapje voor stapje.

DSC_5986
DSC_5973
DSC_6005
DSC_6008
DSC_6015
DSC_5993
DSC_6016
DSC_6021
DSC_6024
DSC_6029
DSC_6039
DSC_6041
DSC_6042
DSC_6047
DSC_6061
DSC_6054
DSC_6067
DSC_6074
DSC_6077
DSC_6080

Dinsdag 8 september

Afgelopen zondag is papa Odin met zijn dochter Millie en zijn lieve baasjes Silke en Rolf op bezoek geweest. 

Ze waren erg te spreken over onze mooie kindertjes en net zo trots als ik.

Papa is met een paar op de foto geweest, reutje groen, teefje rood en teefje roze. Papa had zoiets van "wat moet ik met dag gespuis", logisch want je kan nog niet zoveel met die kleine ukken. We hebben nog een wandeling gemaakt met zijn allen tot vreugde van Heavynne want kon ze weer spelen met de kleine Millie. Odin was over zijn oren verliefd op haar dus die heeft ze wel een paar keer terecht moeten wijzen...

De speeltuin buiten is klaar  gemaakt dus kom maar op met het lekkere weer zodat ze ook buiten de boel onveilig kunnen maken. Nieuwe indrukken opdoen met nieuwe speeltjes en prikkels. Hun tandjes gaan we inmiddels goed voelen en heb te doen met mama die ze nog steeds met zijn allen laat lurken, terwijl het helemaal niet meer past, die bende. Spelen gaat steeds onstuimiger  en je ziet ze steeds meer ontdekken. Inmiddels zijn ook alle aanstaande baasjes geweest. Zo leuk die blije mensen en zo fijn wetende dat de pups zo welkom zijn al zal het weer moeilijk zijn straks afscheid te nemen. Maar daar denken we nog even niet aan, we hebben nog een mooie fijne 4 weken te gaan. Des te meer genieten nu dus!

Zaterdag 5 september

Morgen zijn onze ukken  4 weken. Wat gaat het snel en we  willen nog zoveel doen... maar dat komt er echt nog wel van. De leukste tijd komt er nu aan. Ze gaan steeds meer spelen en laten zich ook steeds beter horen, zeker als mams in de buurt is of er eten aankomt. Ze krijgen nu wat meer vlees op een dag maar  mamamelk is nog het lekkerst en nog in overvloed. Groeien gaat dan ook super. Hun tandjes komen ook al goed door en nog even en je bent je tenen niet meer veilig in de ren. Genieten nu van die vrolijke pupsels.

DSC_5869
DSC_5870
DSC_5865
DSC_5866
DSC_5872
DSC_5873
DSC_5876
DSC_5874
DSC_5877
DSC_5884
DSC_5890
DSC_5885
DSC_5895
DSC_5900
DSC_5903
DSC_5904
DSC_5905
DSC_5908
DSC_5910
DSC_5912
DSC_5916
DSC_5917

Dinsdag 22 september

Allemaal zijn ze gechipt dus alle kennelnamen zijn nu gekoppeld aan de pups. Ook is hun DNA afgenomen. Ze zijn superflink geweest. We hebben in de tussentijd ook redelijk wat ondernomen. Leuke dingen doen is goed voor de socialisatie. Met de fietskar met zijn allen op pad. Naar het bos en hei met Heavynne en mama. In het begin wat spannend maar al snel een feestje. In de auto, geen probleem, zonder gepiep of gezeur. Kennis gemaakt met de dierenarts en ook dat was een makkie. Allemaal kanjers en wat ben ik trots op ze!

DSC_6279
DSC_6252
DSC_6268
DSC_6256
DSC_6270
DSC_6273
DSC_6276
DSC_6286
DSC_6299
DSC_6306
DSC_6307
DSC_6345
DSC_6438
DSC_6342
DSC_6341
DSC_6448
DSC_6459
DSC_6464
DSC_6456
DSC_6520
DSC_6530
DSC_6528
DSC_6533
DSC_6535
DSC_6541
DSC_6553
DSC_6565
DSC_6562
DSC_6566

Maandag 28 september

Vandaag een langere autorit in de vroege ochtend. Was even wat protest want ze gingen zonder ontbijt de deur uit. Superblij zijn we dan ook met de uitslag dat ze allemaal geen tekenen van ectopisch ureter hebben. Ze hebben zich voorbeeldig gedragen en sommige vielen zelfs in slaap bij de echo.

Afgelopen week hebben ze ook aardig weer wat ondernomen en dat vinden ze allemaal geweldig. Ze zijn erg nieuwsgierig en ondernemend. Meelopen individueel aan het riempje was in het begin wat raar maar nu toch echt wel leuk. Je ziet en ruikt zoveel meer dan. De laatste week hier bij mams en ons is aangebroken. Voor mij altijd dubbel. Ze zijn er zo aan toe om de grote wereld in te gaan en om op eigen pootjes te staan. Voor mij is het slikken en wil er nog even niet aan denken. We gaan nog heerlijk genieten van onze ukken deze laatste week. Gelukkig gaan ze niet allemaal gelijk en blijft ons lieve meisje Nova bij ons.

Alle roepnamen van de pups zijn ook bekend: Rising Novastar-Nova, Rani Yilla-Soof, Rhea Belle- Miley, Rayon de Soleil- Ziggy, Reine Pandora-Rockx, Ravissant-Ravi, Roy Pollux-Filou, Reno Pan-Djoeka.

Dinsdag  1 september

De pups hebben heel veel aandacht gehad afgelopen dagen. Bekeken, geaaid, geknuffeld.... en net alsof ze niks anders gewend waren vonden ze dat allemaal prima. Heerlijk die knuffels en bij al die mensen op schoot liggen. Bijna al de aanstaande baasjes zijn nu geweest en kijken alweer uit naar hun volgende afspraak. Leuk om hun enthousiasme te horen en te zien, de ukken zijn zo welkom.

Inmiddels staat de puppyren zodat ze langzaam meer kunnen gaan ondernemen. Dat doen ze dan ook heel vrolijk en zonder vrees. Ze ontdekken steeds meer en met elkaar spelen wordt ook steeds leuker. 

Ook hebben ze al voor het eerst vlees geproefd, nu nog met wat geitenmelk gemengd maar wat vinden ze het lekker. Zijn echt lekkerbekjes. De eerste zijn dan ook al de 2 kg gepasseerd dus het groeien gaat ook super. Mamamelk is nog het lekkerst dus wanneer mama in de buurt is is het wie het eerst aan de melkbar ligt. Mama Skylar heeft haar pootjes vol aan de druktemakertjes maar ze vindt alles nog oké. 

Skydins
Skydins
Skydins
Skydins
Skydins
Skydins
Skydins
Skydins
Skyins
Skydins
Skydins

Vrijdag 28 augustus

Wat worden ze toch leuk. Langzaam tasten ze elkaar af en gaan ze spelen. De blafjes en grompjes gaat ze ook al goed af. Aankomende zondag worden ze al 3 weken. Ze gaan nu hun aanstaande baasjes ontmoeten dus we krijgen het druk de aankomende tijd met puppyvisite. Dit weekend gaan we de werpkist ook uitbreiden met een uitloopren, zodat ze meer plaats hebben om te stappen en te spelen. Krijgen ze ook beetje bij beetje meer prikkels aangeboden, dit eerst in de vorm van allerhande speeltjes. Deze periode is zo ontzettend leuk omdat je ze nu zo goed ziet ontwikkelen en ze van alles gaan ondernemen. Echte rakkertjes worden het nu. 

Dinsdag 25 augustus

Wat groeien ze toch snel. Het worden steeds meer hondjes (echte briekes) en het stappen gaat steeds beter.

Skydins
Skydins
Skydins
Skydins
Skydins
Skydins
Skydins
Skydins

Woensdag  19 augustus

Pups zijn nu 1,5 week oud. Nog eventjes en dan gaan hun oogjes open. Weer zo´n vreugdemomentje als ze de wereld gaan zien en horen. Skylar zorgt super voor haar kindjes maar pakt gelukkig ook haar momentjes weer. Na het drinken kan ze nog wel even bij de pups blijven slapen maar steeds vaker gaat ze buiten de kist liggen en rust. Natuurlijk nog wel in de buurt van de kist. Gelukkig is het niet zo warm meer en kunnen we ook overdag weer wat langer wandelen. De wandelingen worden nu ook weer wat langer tot genoegen van Heavynne want samen met haar grote vriendin op pad is toch wel het leukste. Tot een spelletje uitdagen lukt haar nog niet al doet ze telk