top of page

Woensdag 30 september

De laatste week en dagen zijn echt aangebroken. Jee wat ga ik deze doerakken missen. Zo vreselijk lief en sociaal, zo tevreden en nooit moeilijk doen. Heb enorm genoten van onze rakkertjes. Maar ze zijn echt toe aan hun eigen wereldje en leven, op eigen pootjes staan en heel veel ontdekken en genieten van het leven.

Inmiddels heb ik de puppakketjes klaar. Erg leuk om te doen maar ook erg confronterend omdat je weet dat ze zo op eigen pootjes gaan staan. Hun eigen thuis en mandje. Ze zijn vreselijk welkom en de toekomstige baasjes kunnen niet wachten ze voor altijd in hun armen te sluiten. Fijn om te weten dat ze allemaal een goed forever home hebben, dat ze zo welkom en gewild zijn... Ik hoop ze nog vaak te mogen zien en van ze te horen. Blijven toch altijd je ukkepukkepuppen. Als de laatste gaat begint ons leven hier weer als normaal. Weer een normaal huis en meer tijd. Tijd om weer te gaan steken in mama Skylar en Heavynne die nodig hun energie weer kwijt moeten. Genieten weer van onze lange  wandelingen die er nu wat bij in schoten. Genieten van ons kleine meiske Nova die gaat blijven en die mee op pad mag. Weer een opvoedfase, voor mij maar ook voor de meiden die mij daar heel goed in steunen en helpen. Weer op weg naar een nieuw avontuur....

Ga jullie goed lieverds!!! Wat heb ik van jullie genoten.

 

Dinsdag 6 oktober

Gisteren is onze laatste uk uitgevlogen. Het is een dubbel gevoel. Mis ze enorm onze rakkertjes maar tevens is het ook weer fijn om mijn huis en vrijheid terug te hebben. Weer mijn ding te doen met de meiden en natuurlijk nu alle tijd om onze kleine meid Nova op te voeden. Het is zo leuk om te horen hoe ze het allemaal maken, de eerste nacht zijn doorgekomen en hoe goed ze zich aanpassen aan hun nieuwe thuis. Zo blij dat ze allemaal zo welkom zijn en dat ze zoveel mensenbaasjes blij maken. Nu is het genieten van Nova hier in huis die al heerlijk meedraait  en het ook super doet. Genieten van alle foto's en verhalen van de nieuwe baasjes. Hoop ze snel weer terug te zien maar dat komt helemaal goed. Snel als de stambomen binnen zijn de huisbezoeken in plannen en weer uit gaan zien naar onze eerste puppymeeting. Ben zo vreselijk trots op ze. Trots op mama Skylar en papa Odin die voor deze mooie lieve kanjers hebben gezorgd. Trots op mama die best even onder de indruk was toen de eersten gingen, maar nu de draad weer zo goed oppakt en het zo leuk en goed doet met kleine Nova. En ja ook ik heb wat traantjes gelaten... maar het is goed zo. Ze waren er zo aan toe om op eigen pootjes te gaan staan, klaar voor de grote wereld en eigen thuis. Tot snel kanjers!

Woensdag 16 september

5.5 week alweer. Wat gaat het snel, te snel. Morgen komt de chipper en worden alle kennelnamen aan de hondjes gekoppeld, ook wordt er DNA afgenomen. Veel pupvisite hebben ze weer gehad. Ook mensen (sommigen inmiddels goede vrienden) die een pup hebben uit Skylar haar vorige nest. En dan is het natuurlijk altijd super om weer je eigen pups (inmiddels volwassen briekes) terug te zien. De pups vinden al die aandacht geweldig, spelen, knuffelen. We hebben inmiddels weer een paar erg warme dagen gehad. Te warm om met de auto wat te ondernemen, maar dat gaan we heel snel doen, want auto rijden moet leuk zijn. Het weer blijft overigens goed zodat ze elke dag lekker buiten kunnen zijn/spelen. Inmiddels heb ik ook alle roepnamen gekregen van de aanstaande baasjes. Wat leuk allemaal maar die maak ik pas bekend als de chipper is geweest en als de hondjes definitief aan hun toekomstige baasje zijn gekoppeld.

Zaterdag 12 september

Morgen zijn onze ukken alweer 5 weken. De ontwikkeling gaat hard nu. Ze ontdekken steeds meer, maar gaan met gemak alle nieuwe prikkels en indrukken aan. De eerste keer buiten was heel even spannend maar met steun van alle anderen ging dat snel over in een hoop plezier en natuurlijk wat gekibbel onderling. Nu een paar dagen zo buiten geweest te zijn samen en steun aan elkaar wordt het straks tijd om ook eens individueel wat prikkels te krijgen. Alleen wat ondernemen is altijd veel spannender en voor ons nog meer zicht op de karaktertjes. 

Het eten van vlees gaat super en mamamelk wordt steeds meer een toetje wat er nog van harte ingaat. Voor mams wat minder want er is echt geen plaats meer voor acht en met die puppytandjes zijn het echte draakjes die van alles uit de kast halen om maar wat melk te bemachtigen. Skylar is nu dus ook echt begonnen met opvoeden en gaat duidelijk aangeven wat wel en niet kan/mag. Natuurlijk hebben we weer een boel visite mogen ontvangen wat de ukken niet erg vinden, aandacht is super en heel leuk. Langzaamaan gaan we weer meer ondernemingen plannen. Wat meer buitenhuis en weer wat meer alledaagse dingen wat voor de ukken natuurlijk allemaal nieuw is. De fietskar kan uit de  schuur zodat ze mee op pad kunnen om meer te gaan ontdekken en zien. Natuurlijk ook mee met de auto want ook dat moet een positieve ervaring worden. Nog een boel in de planning maar we doen het stapje voor stapje.

DSC_5986
DSC_5973
DSC_6005
DSC_6008
DSC_6015
DSC_5993
DSC_6016
DSC_6021
DSC_6024
DSC_6029
DSC_6039
DSC_6041
DSC_6042
DSC_6047
DSC_6061
DSC_6054
DSC_6067
DSC_6074
DSC_6077
DSC_6080

Dinsdag 8 september

Afgelopen zondag is papa Odin met zijn dochter Millie en zijn lieve baasjes Silke en Rolf op bezoek geweest. 

Ze waren erg te spreken over onze mooie kindertjes en net zo trots als ik.

Papa is met een paar op de foto geweest, reutje groen, teefje rood en teefje roze. Papa had zoiets van "wat moet ik met dag gespuis", logisch want je kan nog niet zoveel met die kleine ukken. We hebben nog een wandeling gemaakt met zijn allen tot vreugde van Heavynne want kon ze weer spelen met de kleine Millie. Odin was over zijn oren verliefd op haar dus die heeft ze wel een paar keer terecht moeten wijzen...

De speeltuin buiten is klaar  gemaakt dus kom maar op met het lekkere weer zodat ze ook buiten de boel onveilig kunnen maken. Nieuwe indrukken opdoen met nieuwe speeltjes en prikkels. Hun tandjes gaan we inmiddels goed voelen en heb te doen met mama die ze nog steeds met zijn allen laat lurken, terwijl het helemaal niet meer past, die bende. Spelen gaat steeds onstuimiger  en je ziet ze steeds meer ontdekken. Inmiddels zijn ook alle aanstaande baasjes geweest. Zo leuk die blije mensen en zo fijn wetende dat de pups zo welkom zijn al zal het weer moeilijk zijn straks afscheid te nemen. Maar daar denken we nog even niet aan, we hebben nog een mooie fijne 4 weken te gaan. Des te meer genieten nu dus!

Zaterdag 5 september

Morgen zijn onze ukken  4 weken. Wat gaat het snel en we  willen nog zoveel doen... maar dat komt er echt nog wel van. De leukste tijd komt er nu aan. Ze gaan steeds meer spelen en laten zich ook steeds beter horen, zeker als mams in de buurt is of er eten aankomt. Ze krijgen nu wat meer vlees op een dag maar  mamamelk is nog het lekkerst en nog in overvloed. Groeien gaat dan ook super. Hun tandjes komen ook al goed door en nog even en je bent je tenen niet meer veilig in de ren. Genieten nu van die vrolijke pupsels.

DSC_5869
DSC_5870
DSC_5865
DSC_5866
DSC_5872
DSC_5873
DSC_5876
DSC_5874
DSC_5877
DSC_5884
DSC_5890
DSC_5885
DSC_5895
DSC_5900
DSC_5903
DSC_5904
DSC_5905
DSC_5908
DSC_5910
DSC_5912
DSC_5916
DSC_5917

Dinsdag 22 september

Allemaal zijn ze gechipt dus alle kennelnamen zijn nu gekoppeld aan de pups. Ook is hun DNA afgenomen. Ze zijn superflink geweest. We hebben in de tussentijd ook redelijk wat ondernomen. Leuke dingen doen is goed voor de socialisatie. Met de fietskar met zijn allen op pad. Naar het bos en hei met Heavynne en mama. In het begin wat spannend maar al snel een feestje. In de auto, geen probleem, zonder gepiep of gezeur. Kennis gemaakt met de dierenarts en ook dat was een makkie. Allemaal kanjers en wat ben ik trots op ze!